Sov godt ute
Vår filosofi

Vår filosofi

De gode opplevelsene er overalt

Naturopplevelsen blir sterkere av å sove ute i det fri, men det er ikke bare på kjente steder som Trolltunga, Preikestolen eller Reinebringen du får gode opplevelser. Det kan like gjerne være Tunnelstuo, Lusevasan eller Hummervika. Du må bare vite hvor du skal og hvordan du kommer deg dit. Det hjelper Sov Godt Ute deg med.

Ta vare

Med Sov Godt Ute finner du din plass i naturen. Gode opplevelser i naturen gjør at du blir glad i den og dermed tar du bedre vare på den. Vi tror nemlig at det du er glad i vil du ikke ødelegge.

Et bærekraftig friluftsliv

Verdenssamfunnet samler seg nå om bærekraftsmålene, en felles arbeidsplan for å sikre en bærekraftig utvikling – og det vil vi være med på. Ved å legge til rette for at alle kan oppleve natur uten å ødelegge den bidrar Sov Godt Ute til at bærekraftsmålene kan oppnås.

Bærekraftsmål nummer 15 handler om livet på land og en bærekraftig bruk av naturen. Sov godt ute vil fremme et enkelt friluftsliv, sporløs ferdsel uten negative klimaavtrykk og økt livskvalitet. Sov Godt Ute viser plasser hvor det er fint å sove ute, og vi viser frem mange av dem. Dermed trenger det ikke å bli unødvendig press på populære steder – nettopp ved å vise til at det finnes like vakre steder ikke langt unna. På den måten kan naturen forvaltes uten å ødelegges.

Bærekraftsmål nummer 12 handler om ansvarlig forbruk og produksjon. Sov Godt Ute heier på utlånsordninger, utleie og gjenbruk. En god natt i naturen krever riktig utstyr – men det finnes mye man ikke trenger. Med Sov Godt Ute får du tips til hva slags utstyr du trenger og hva du ikke trenger.

Naturen må også gjøres tilgjengelig. Derfor vil vi ikke ta betalt for å vise frem fine plasser i naturen. Det å ferdes i naturen, det å være komfortabel med friluftsliv – ikke minst overnatting – er fremdeles forbeholdt en etnisk norsk majoritet. Med Sov Godt Ute tilgjengeliggjør vi naturen for alle og svarer direkte opp målene som handler om mindre ulikhet i og mellom land, bærekraftsmål nummer 10.

Hvorfor Sov Godt Ute?

Sov Godt Ute startet med at en småbarnsfar skulle ut på telttur for n’te gang under koronapandemien våren 2020. Det var det man gjorde den gangen; dro på tur. Nå var de faste plassene ferdig utforsket, og det var behov for å oppdage stadig nye steder det var fint å sove ute. Men hvordan skulle vi finne dem?

Etter en prat med sin innovative og kartinteresserte søster ble Sov Godt Ute lansert og nå kan du starte turen på sovgodtute.no, finne ut hvor du vil dra og slippe å lete på måfå. Siden oppstarten har det kommet inn karteksperter og utviklere, og sammen med med våre følgere sørger vi for å fylle sovgodtute.no med innhold og funksjoner som vi håper er nyttige når du skal finne din plass i naturen.