Finn din plass i naturen
Hvordan sove godt i hengekøye?
Hvordan sove godt i hengekøye?

Hvordan sove godt i hengekøye?

Vi har prøvd det meste – fra å stramme opp hengekøya med lastestropper til å ligge på skrått og med svai i ryggen. Her er det vi har funnet ut.

For å få ei god natt i hengekøye bør du tilpasse køya til hvordan du vanligvis sover best. Sover du godt på ryggen kan du spenne opp køya så stramt du klarer med egen kraft, legge deg godt til rette og nyte livet. Tauene vil sannsynligvis slakkes litt i løpet av natta så ta høyde for det.

Er du derimot en som snur og vender på deg i løpet av natta så krever det noe mer tilpasning. Da blir det nemlig et poeng at du ligger helt rett i køya. Vi har fått det til å fungere greit ved å spenne opp køya stramt – hvis du har et stivt liggeunderlag (litt brede, opplåsbare typer kan fungere bra her). 

Har du derimot et tynnere liggeunderlag som enten brettes eller rulles sammen så bør du prøve å legge deg på skrått i hengekøya. Da er det viktig at køya ikke spennes opp for stramt, men forsøk å henge opp køya med en vinkel på omtrent 30 grader. Deretter legger du liggeunderlaget på skrått (men fremdeles oppi køya) for å ligge mest mulig rett. 

Finn deg trær i passe avstand fra hverandre og med god tykkelse (litt større enn et pitabrød, litt mindre enn en tacolefse). Sjekk vindforholdene både når du legger deg og hvordan det vil bli i løpet av natta, spesielt hvis du har funnet en plass på Trælafjellet eller i en hengekøyepark på vestlandet. Du merker det godt hvis vinden tar tak. Og bruk gjerne stropper som er skånsomme mot trærne.

Til slutt: Husk ei god pute (soveposetrekk stappet med genser, jakke osv fungerer bra), gå på do før du legger deg – og sov godt!